Private lease zonder BKR

Elektrische auto leasen

De verkoop van elektrische auto’s is de afgelopen jaren enorm gestegen. Met namelijk de zakelijke rijder die profiteert van fiscale voordelen door te kiezen voor een elektrische auto. Echter voor de particulier is de hoge aanschafprijs van een elektrische auto een drempel. Private lease biedt hierin uitkomst.

Elektrische private lease auto

Jaren geleden waren er maar een paar keuzes wat betreft elektrische auto’s. Zoals bijvoorbeeld de Tesla of Renault Zoe. Tegenwoordig is het aanbod enorm uitgebreid en heeft bijna ieder automerk verschillende elektrische modellen beschikbaar. Van stadsauto tot SUV’s, voor iedere budget is er wel een auto beschikbaar. De overheid stimuleert het rijden van elektrische auto’s ook waardoor je ook nog een subsidie kunt aanvragen voor het rijden van een elektrische private lease auto. Hierdoor zal het maandbedrag nog lager uitvallen van jouw private lease auto.

Voordelen elektrische auto

Een elektrische auto leasen geeft verschillende voordelen. Wanneer je in een elektrische auto rijdt hoef je jouw auto niet te tanken met bijvoorbeeld diesel of benzine. Ben je thuis ook al duurzaam bezig en heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak? Dan kun je op de zonnige dagen nagenoeg gratis je auto thuis opladen. Daarnaast zijn alle elektrische auto’s voorzien van een automatische transmissie. Hiermee rijdt je comfortabel door het verkeer zonder zelf te moeten schakelen. Op dit moment hoef je bij een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting te betalen waardoor het private leasetarief ook gunstiger uitvalt.

Nadelen elektrische auto

Misschien wel het grootste nadeel van een elektrische auto is de actieradius. De grotere en allernieuwste modellen hebben een actieradius van 400 kilometer of meer. Echter de kleinere modellen nog niet. Rijd je veel kilometers dan moet je het laden echt gaan plannen. De auto volladen neemt namelijk altijd minimaal een halfuur in beslag. Op het moment van schrijven hoef je nog geen wegenbelasting te betalen voor een elektrische auto. Maar vanaf 2025 is dit wel het geval.